Debyyttilevy ilmestyi nimellä Janne Tapio. Se olen minä, Janne. Olen kotoisin Kannuksesta ja annan sen kuulua näissä jutuissa. Teen tätä, koska se on mulle monella tavalla tärkeää. Lauluja olen tehnyt puolet elämästäni ja oon aina säestänyt itseäni kitaralla. Keikkojen soittaminen on mukavaa hyvällä porukalla. Ja kun uudet biisit tuntuivat toimivan bändin kanssa, niin kasattiin tutut tyypit ympärille ja mentiin studioon. Lopputulos on korvaa ja mieltä lämmittävä. Mutta kun nyt on enemmän ihmisiä mukana, niin pitäiskö bändillä sitten olla joku nimi? Se on vaikeampaa kuin lemmikille nimen antaminen. Musti olis toki hyvä nimi bändille.

Janne Tapion Sisäinen Avaruus. Tämä oli ajatusriihemme ja raatimme yhteinen valinta. Siinä on samalla levylle ja bändille nimi. Ehkä helppo muistaa – kuvaavakin kenties. Vaikka ei me olla mitään avaruusmeininkiä, ainakaan kokonaan, mausteeksi vain. Viihdytään ehkä enemmän vaihtoehtoisen folk-pop-rockin lokerossa. Tarjoamme melodisuutta ja iskevyyttä, mutta emme kuitenkaan sitä maailman helpointa materiaalia.

Operoidaan toimintaamme Tampereelta. Ja ettei kukaan saisi väärää kuvaa, niin kukaan meistä ei ole kuitenkaan Pirkanmaalta kotoisin. Kimmo Vierimaa soittaa rumpuja, se on Kalajoelta. Teemu Huopana bassoa ja se on Kokkolasta. Sitten sähkökitara pitää olla jokaisessa oikeassa bändissä. Siihen tietysti Matkalan Jani. Jani on kotoisin Kälviältä. Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, bändin maantieteellinen erikoisuus, Jussi Suonikko. Jussi on alunperin Helsingistä ja soittaa alttoviulua, viulua ja mandoliinia. Ollaan kaikki tehty bändihommia ja musiikkia, yhdessä ja erikseen, aika pitkän matkaa.

Julkaisut